ANP25 dec '12 09:22

Invallen bij Mitsubishi na terugroepactie

EPA
EPA

TOKIO (AFN/AFP) - Inspecteurs van het Japanse ministerie van Transport hebben dinsdag invallen gedaan bij kantoren van autofabrikant Mitsubishi in verband met de grote terugroepactie die vorige week door het bedrijf werd aangekondigd.

Mitsubishi maakte vorige week bekend 1,2 miljoen auto's terug te halen in Japan in verband met lekkende motorolie, waardoor de motor kan afslaan. Bij eerdere terugroepacties rond hetzelfde probleem waren al ruim 500.000 auto's teruggehaald. Die acties volgden op tips bij het transportministerie, dat Mitsubishi vervolgens dwong de auto's te repareren. Het ministerie vindt dat Mitsubishi te passief heeft gereageerd op de kwestie en onvoldoende informatie heeft verstrekt aan het publiek.

De invallen vonden plaats bij het hoofdkantoor van Mitsubishi in Tokio en bij centra voor kwaliteitscontroles in het gehele land. De inspecteurs willen weten of Mitsubishi voldoende doet om de kwaliteit te verbeteren en zich aan de regels houdt. De Japanse autofabrikant liet weten met het onderzoek mee te werken en maatregelen te zullen treffen om dit soort problemen in de toekomst te voorkomen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen