ANP4 mei '12 10:00

'Brunel presteert sterk'

AMSTERDAM (AFN) - Brunel heeft afgelopen kwartaal bijzonder sterke resultaten gehaald met een verrassend positieve winstmarge. Dat concludeerde analiste Margo Joris van KBC Securities vrijdag.

Brunel boekte vorig kwartaal een omzetgroei van 28 procent, tot 290,4 miljoen euro. De ebit klom 42 procent tot 22,4 miljoen euro, met een ebitmarge van 7,7 procent. Die winstmarge was een jaar eerder 7 procent. Het bedrijf hield vast aan de prognose van een omzetgroei van minstens 10 procent in heel 2012, zo werd donderdag bekend.

De omzet van de energiedivisie nam met een derde toe tot 196 miljoen euro. Doordat diverse projecten in de komende maanden aflopen, neemt de groei bij die divisie in de tweede helft van het jaar waarschijnlijk wel af.

Koerswinst

KBC verlaagde het advies voor Brunel vrijdag van 'buy' naar 'accumulate'. Joris wees daarbij op de koerswinst van ruim 70 procent sinds augustus vorig jaar en de aankomende afzwakking van de groei van de energiedivisie. Het koersdoel van KBC ging wel omhoog, van 37 naar 43 euro.

Vrijdag om 9.45 uur noteerde het aandeel Brunel 2,1 procent lager op 35,26 euro. De MidKap stond 0,3 procent in de min.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen