ANP19 nov '12 08:48

Van der Sar directeur marketing bij Ajax

ANP
ANP

AMSTERDAM (ANP) - Edwin van der Sar treedt als directeur marketing toe tot het directieteam van Ajax. Dat maakt de Amsterdamse voetbalclub maandag bekend. Michael Kinsbergen gaat als algemeen directeur aan de slag bij de landskampioen. Het team bestaat verder uit financieel directeur Jeroen Slop en directeur voetbalzaken Marc Overmars.

Van der Sar (42) is met 130 interlands recordinternational van Oranje. Hij beëindigde vorig jaar bij Manchester United zijn voetbalcarrière. De oud-doelman behaalde daarna op het Johan Cruyff Institute het diploma International Master of Sportmanagement.

De raad van commissarissen van Ajax, onder leiding van Hans Wijers, ziet in Van der Sar een potentiële algemeen directeur. De oud-Ajacied krijgt de tijd om zich onder de hoede van de Amsterdamse zakenman Kinsbergen (54) te ontwikkelen. ,,Van der Sar heeft niet alleen een geweldige staat van dienst in het internationale topvoetbal, maar hij bezit tevens het natuurlijk leiderschap en de potentie om op termijn algemeen directeur van Ajax te worden'', aldus Wijers.

Kinsbergen en Overmars worden op 31 december tijdens een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders benoemd tot statutair directeur, Van der Sar treedt als titulair directeur toe tot het team.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen