ANP12 mrt '12 15:36Aangepast op 12 mrt '12 15:52

Dagblad De Pers verdwijnt

ANP
ANP

AMSTERDAM (AFN) - Dagblad De Pers stopt na 5 jaar per eind van de maand. Dat hebben Wegener en Mountain Media, de uitgever van het dagblad, maandag besloten.

De commerciële exploitatie van de gratis krant bleef ,,structureel achter bij de verwachtingen.'' Dagblad De Pers werd eind 2006 opgericht door investeerder Marcel Boekhoorn, waarna er tientallen miljoen euro's in de titel werden gestoken.

Drie jaar geleden sloot Mountain Media een deal met Wegener, waarbij laatstgenoemde tegen een vaste jaarlijkse vergoeding de exploitatie van de krant overnam. Door de verslechterende omstandigheden op de advertentiemarkt slaagde Wegener er echter niet in om er voldoende munt uit te slaan. ,,Wegener verwacht niet dat deze situatie de komende jaren significant zal verbeteren'', aldus de uitgever.

Teleurstelling

Om de exploitatieovereenkomst te beëindigen betaalt Wegener Mountain Media een afkoopsom van 45 miljoen euro.

Boekhoorn noemt het opheffen van de krant een grote teleurstelling. ,,Ik dacht dat het mogelijk zou zijn om een winstgevende, gratis kwaliteitskrant voor de Nederlandse markt te maken en heb daarom veel geld in het project geïnvesteerd. Maar helaas werkte de advertentiemarkt niet mee en is het ook Wegener niet gelukt om betere resultaten te behalen'', aldus de investeerder.

Het bedrijf werkt momenteel aan een financiële regeling voor het personeel van het dagblad.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen