ANP11 mei '12 16:28

'Zelfmoordaanslag Aleppo voorkomen'

BEIROET (ANP) - Het Syrische leger heeft vrijdag naar eigen zeggen een zelfmoordaanslag voorkomen. De staatstelevisie meldde dat in de stad Aleppo in het noorden van Syrië iemand was uitgeschakeld die 1200 kilo aan explosieven in zijn auto had.

De verijdelde zelfmoordaanslag komt een dag na twee bloedige aanslagen in Damascus, waardoor zeker 55 mensen om het leven kwamen.

Een politieke activist uit Aleppo beschuldigde de Syrische autoriteiten ervan te liegen over de verijdelde zelfmoordaanslag. ,,Het is niet in het belang van het Vrije Syrische Leger om vrijdag aanslagen te plegen.'' Op vrijdag zijn de protesten tegen het regime van Assad het hevigste.

Volgens het Syrische Observatorium voor Mensenrechten zijn demonstranten door het hele land massaal de straat opgegaan om tegen het regime van president Bashar al-Assad te demonstreren. Hierbij zou het leger op sommige plekken hebben geschoten. Zo zouden in de hoofdstad Damascus zeker vijf mensen gewond zijn geraakt. In de stad Helfaya zouden 20 gewonden en 2 doden te betreuren zijn.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen