ANP4 nov '12 16:39

Heerenveen herstelt zich tegen PEC

De spelers van PEC Zwolle balen na de 1-0 van sc Heerenveen. ANP PRO SHOTS
De spelers van PEC Zwolle balen na de 1-0 van sc Heerenveen. ANP PRO SHOTS

HEERENVEEN (ANP) - SC Heerenveen heeft zich zondag hersteld van de 6-3-nederlaag bij Heracles Almelo van vorig weekeinde. In Friesland werd PEC Zwolle met 2-1 verslagen. De Friezen vinden zo weer aansluiting met de subtop, terwijl PEC onderin blijft hangen.

Coach Marco van Basten kon zondag weer over Alfred Finnbogason, Filip Djuricic en Rajiv van la Parra beschikken. Zij ontbraken midweeks nog in de gewonnen bekerconfrontatie met Hollandia (1-0). Met dat drietal terug in de basis was Heerenveen de eerste helft de betere van de twee ploegen. Desondanks had het na 10 minuten wel op achterstand kunnen komen. Doelman Kristoffer Nordfeldt schoof de bal zo in de voeten van PEC-aanvaller Ronnie Reniers, maar die schoot op de lat.

Heerenveen stelde daar pas halverwege de eerste helft echt iets tegenover. Finnbogason schoot vrij voor doelman Diederik Boer echter op diens voeten. Een kwartiertje later was de IJslandse aanvaller echter wel koelbloedig. Hij rondde een prachtige steekpass van Filip Djuricic keurig af met een stiftje over Boer: 1-0. Het was alweer de negende competitietreffer voor de spits in evenveel duels. Daniël de Ridder had het duel twee minuten later al vroegtijdig kunnen beslissen. Net als Finnbogason wilde hij Boer met een stift passeren, maar hij deed dat zo nonchalant dat de bal naast ging.

'Smash'

Wiljan Pluim had die misser vlak na rust af moeten straffen. De schaduwspits van PEC volleerde de bal volledig vrijstaand via de grond over het doel. Na een uur spelen had zijn ploeg wel alle geluk. Finnbogason leek de bal voor een leeg doel zo binnen te kunnen tikken, maar de Zwolse aanvoerder Joey van den Berg sloeg de bal vlak voor zijn voeten weg. De Belgische arbiter Luc Wouters, die verder vrijwel overal voor floot en daardoor vaak het tempo uit de wedstrijd haalde, zag de 'smash' echter niet.

Invloed op de wedstrijd had de arbitrale blunder echter niet. De Ridder zorgde 10 minuten later wel voor de 2-0. De aanvaller, die vlak daarvoor nog een enorme kans had gemist, profiteerde van een slechte terugkopbal van Rochdi Achenteh. Hij wipte de bal eerst over de uitgekomen Boer en schoof hem vervolgens in het lege doel. Vlak voor tijd zorgde Van den Berg uit een strafschop nog wel voor de 2-1, maar kansen op een punt kreeg PEC eigenlijk niet meer.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen