ANP6 aug '12 09:04

'Werk aan de winkel voor PostNL'

AMSTERDAM (AFN) - De volumedalingen bij post en de moeilijkheden met de reorganisatie hebben de resultaten van PostNL afgelopen kwartaal sterker gedrukt dan verwacht. Dat concludeerde analist Philip Scholte van Rabobank maandag.

,,De resultaten vallen wat tegen'', stelde Scholte. ,,Vooral het onderliggende resultaat van post is zwak. Het geeft aan dat er nog heel wat moet gebeuren.''

Scholte wees ook op de pensioenperikelen bij PostNL. Het gat in het pensioenfonds van het postbedrijf liep afgelopen kwartaal op tot circa 454 miljoen euro. PostNL is van mening dat het dat gat niet zelf hoeft te dichten, omdat het geld daarvoor ontbreekt. Een definitieve uitspraak van de geschillencommissie die hiervoor is ingesteld moet echter nog worden genomen.

Noodzakelijk

PostNL gaf wel aan dat een extra betaling van 14 miljoen euro noodzakelijk is als de dekkingsgraad van het fonds aan het eind van het derde kwartaal niet op peil is. ,,Dat geeft aan dat in ieder geval een deel van de pensioenkosten toch moet worden betaald',, stelde Scholte. ,,Ik moet nog zien of ze onder de rest uitkomen.''

Volgens de analist wijst de huidige financiële positie van PostNL erop dat het bedrijf in 2013 niet kan overgaan tot het uitkeren van een dividend in contanten. Het interimdividend over 2012 wordt in aandelen uitbetaald.

Geen verrassingen

Analist Gert Steens van SNS Securities zag geen verrassingen in de resultaten van het postbedrijf.

Maandag om 9.10 uur stond het aandeel PostNL onderaan een licht negatieve AEX-index. PostNL noteerde 3,8 procent in de min op 3,13 euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen