ANP20 aug '12 11:40

Regionale hittegolf in zuidoosten

RIJSWIJK (ANP) - In het zuidoosten is er een regionale hittegolf. Dat komt omdat bij de weerstations in Ell (Limburg) en Volkel (Brabant) het al 5 dagen op rij 25 graden of meer is, waarvan drie keer 30 graden of hoger. Weerbureau Weeronline denkt dat de komende dagen nog meer weerstations een hittegolf noteren. Zondag liep de thermometer in Ell op tot 36,7 graden, de op twee na hoogste temperatuur ooit gemeten in dit station.

Weerstation Arcen kan maandag misschien voor de derde keer een tropische temperatuur noteren en ook nog wat andere stations in het zuidoosten en oosten maken hier kans op. Deze stations zullen dinsdag dan ook nog 25 graden of meer moeten behalen om aan 5 zomerse dagen op rij te komen. Dan is ook daar sprake van een hittegolf.

Doordat het in De Bilt niet lukte om 3 keer de tropische 30 graden te halen is er geen sprake van een landelijke hittegolf. Dit weekeinde waren er wel twee officiële tropische dagen. Op zaterdag werd het 32 graden en op zondag 33. Gemiddeld lag de maximumtemperatuur afgelopen weekeinde dus op 32,5 graden.

Gerelateerde artikelen