ANP25 nov '12 19:01Aangepast op 25 nov '12 19:16

'RBS verwacht twee boetes in Liborschandaal'

LONDEN (AFN) - Royal Bank of Scotland (RBS) krijgt binnenkort mogelijk twee boetes vanwege zijn rol in het Liborschandaal. Dat meldde de Britse krant The Telegraph zondag.

De boetes zouden afkomstig zijn van de Britse en de Amerikaanse toezichthouders op de financiële markten. Die legden Barclays in juni samen een boete op van 290 miljoen pond (360 miljoen euro) vanwege de betrokkenheid van handelaren van de Britse bank bij de fraude met het toonaangevende rentetarief Libor.

Volgens de krant zou de Britse toezichthouder FSA echter ontevreden zijn over die deal. De FSA, die 60 miljoen pond van de totale boete van Barclays kreeg toegewezen, zou daarom in het geval van RBS een eigen boete willen opleggen.

De hoogte van de boetes voor RBS staat volgens de krant nog niet vast, maar zou kunnen oplopen tot honderden miljoenen pond. Aangezien de leiding van de bank al gewijzigd is sinds de jaren dat de misstanden met de rente plaatsvonden, worden er geen personele gevolgen aan de top van het concern verwacht. Bij Barclays kostte de boete topman Bob Diamond en voorzitter Marcus Agius hun baan.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen