ANP9 aug '12 07:40

AMG waarschuwt voor tweede helft 2012

AMSTERDAM (AFN) - AMG Advanced Metallurgical Group (AMG) verwacht dat de groei die eerder werd voorspeld voor de tweede helft van het jaar, niet zal worden gehaald. Dat meldde de producent van specialistische metalen donderdag.

AMG wijt dat aan de economische vertraging in Europa, die een impact heeft op de activiteiten van het bedrijf. Daardoor bereiken de omzet en het resultaat dit jaar waarschijnlijk niet het niveau van 2011.

De onderneming behaalde in het tweede kwartaal een omzet van circa 319,6 miljoen dollar, tegen ruim 368,3 miljoen dollar een jaar eerder. Het bedrijf zakte daarbij in de rode cijfers. Het ging van een winst van 3,3 miljoen dollar een jaar geleden naar een verlies van ruim 2,6 miljoen dollar in het afgelopen kwartaal.

Het bedrijfsresultaat (ebitda) van AMG kwam uit op 23,6 miljoen dollar, een afname van 25 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Topman Heinz Schimmelbusch sprak van ,,uitdagende markten'', waarin de prioriteit van AMG nu ligt in het verbeteren van de operationele efficiëntie door alle takken van het bedrijf.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen