ANP7 feb '12 21:45Aangepast op 7 feb '12 22:17

Wall Street licht optimistisch over Grieken

NEW YORK (AFN) - De beurzen op Wall Street zijn dinsdag met kleine winsten gesloten. Beleggers bleven voorzichtig optimistisch over de uitkomst van het Griekse schuldendrama. Doordat cruciale politieke gesprekken opnieuw werden uitgesteld, kwam een oplossing echter nog niet in zicht.

De Dow-Jonesindex sloot 0,3 procent hoger op 12.878,20 punten. De brede S&P 500-index klom 0,2 procent tot 1347,05 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq kreeg er met een slotstand van 2904,08 punten 0,1 procent bij.

Ook in New York waren de ogen vooral gericht op Griekenland. Daar werd het crisisberaad tussen premier Lucas Papademos en de leiders van de regeringspartijen opnieuw uitgesteld. Berichten dat Papademos de politici concrete maatregelen zou voorleggen, wakkerden het gevoel dat een Grieks bankroet op korte termijn is te voorkomen, echter aan.

Eindvoorstel

Het mogelijke eindvoorstel van Papademos zorgde eerder al voor een betere stemming op de Europese beurzen. ,,Als beleggers dachten dat de onderhandelingen op niets zouden uitlopen, zouden de financiële markten er veel zwakker voorstaan'', zei een Amerikaanse marktstrateeg over de opverende koersen. ,,Maar een duurzame oplossing blijft moeilijk.''

Coca-Cola won bijna 1 procent. De kwartaalresultaten van 's werelds grootste frisdrankproducent overtroffen de verwachtingen van analisten. Daarnaast kondigde het concern nieuwe besparingen aan om stijgende grondstofkosten te compenseren.

Optimisme

Het optimisme over Griekenland dreef de euro op tot 1,3260 dollar. Bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag was de Europese munt 1,3245 dollar waard.

De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg met bijna 2 procent tot 98,80 dollar. Olie is de afgelopen dagen meer in trek door de gunstige berichten over de Amerikaanse economie. Sterkere economische groei leidt tot een hogere vraag naar olie.

Gerelateerde artikelen