ANP21 nov '12 14:57

OM eist 20 jaar voor moord op Danny Gubbels

ROTTERDAM (ANP) - Drie mannen die de 12-jarige Danny Gubbels zouden hebben vermoord, moeten van het Openbaar Ministerie alle drie 20 jaar de gevangenis in. Dat eiste de aanklager woensdag. Het drietal hoorde volgens justitie bij een groep mannen die in de zomer van 2010 de aanslag pleegde op het woonwagenkamp in Breda waar Danny woonde.

De aanvallers losten in totaal 27 schoten op de woning aan de Rijnauwenstraat waar Danny samen met zijn moeder was. De moeder raakte gewond. De officier van justitie wil dan ook dat de Bredase rechtbank, die in verband met beveiligingsmaatregelen in Rotterdam zitting houdt, Alistair W., Tyrone G. en Marcellino F. veroordeelt tot de lange celstraffen, niet alleen voor de moord op de jongen, maar ook voor poging tot moord op zijn moeder.

De reden voor de aanslag is in het hele onderzoek niet duidelijk geworden, zegt het OM. Er gaan verhalen dat het om een afrekening zou gaan, omdat de vader of een van de broers van Danny een partij van 400 kilo cocaïne zou hebben gestolen. Maar daarvoor is geen bewijs gevonden. Het lijkt erop dat de groep aanvallers eigenlijk iemand wilde ontvoeren. In het busje dat ze na de schietpartij achterlieten, zijn onder meer handboeien gevonden, aldus justitie.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen