ANP11 aug '12 15:41Aangepast op 11 aug '12 16:23

Burgemeester Helmond zegt sorry om Ajax-rel

HELMOND (ANP) - Burgemeester Fons Jacobs van Helmond heeft zaterdag excuses aangeboden voor zijn reactie op een foto van een veewagen met varkens en daarop het Ajax-logo en de tekst ,,spelersbus 2012''. Zijn verklaring staat op de website van de gemeente.

Het voorval veroorzaakte commotie onder sommige fans van de Amsterdamse club. Jacobs stelt dat het niet zijn bedoeling is geweest om iemand te kwetsen.

,,Ik zag op vakantie een foto van een Facebookvriend voorbij komen met daarop een veetransportwagen met Ajax-logo. Ik heb in een impuls op 'like’ gedrukt en geen vergelijking met varkens gemaakt. Het was totaal niet mijn bedoeling om mensen te kwetsen of te beledigen. Als dat wel het geval is, dan spijt me dat", aldus Jacobs.

De foto verscheen op de Facebookpagina van de burgemeester, die PSV-fan is. De officiële supportersvereniging van Ajax vond de grap ,,niet handig" , maar laat zaterdag weten dat de 'affaire' wat de supporters betreft ,,klaar" is. De vereniging liet eerder weten de ophef over de 'like' van de burgemeester nogal overdreven te vinden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen