ANP24 apr '12 15:10Aangepast op 24 apr '12 15:59

Bertens en Rus naar tweede ronde Fez

FEZ (ANP) - De Nederlandse tennissters Kiki Bertens en Arantxa Rus hebben zich dinsdag geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-toernooi in het Marokkaanse Fez. Voor Bertens is dat een unicum. De Wateringse won nog nooit een partij op WTA-niveau.

Bertens was in twee sets te sterk voor de Poolse Urszula Radwanska, die 57 plaatsen hoger staat op de wereldranglijst: 6-4 7-5. Na de eerste set gewonnen te hebben, leek Bertens op een simpele zege af te stevenen. In de tweede set gaf ze echter een 5-2 voorsprong uit handen. Pas toen ze voor de derde keer serveerde voor de wedstrijd, verzilverde ze eindelijk een matchpoint.

Rus stond aanzienlijk korter op de baan. Zij hervatte haar partij tegen de Tsjechische Klara Zakopalova bij een stand van 6-4 5-7 5-5. Die partij werd maandag afgebroken vanwege de duisternis. Rus trok in de beslissende tiebreak uiteindelijk aan het langste eind: 11-9.

In de tweede ronde speelt Rus tegen de winnares van de partij tussen de Spaanse Laura Pous-Tio en Olga Govortsova uit Wit-Rusland. Bertens ontmoet de als zesde geplaatste Zuid-Afrikaanse Chanelle Scheepers.

Gerelateerde artikelen