ANP6 mrt '12 15:03

'Wall Street begint lager'

NEW YORK (ANP) - In New York zullen de beurzen dinsdag waarschijnlijk lager beginnen in navolging van de koersverliezen in Europa. Zorgen over de wereldwijde economische vooruitzichten en de onzekerheid over de Griekse schuldenruil zetten de stemming onder druk.

Op macro-economisch vlak staan er dinsdag geen belangrijke publicaties op het programma. Woensdag maakt loonstrookverwerker ADP het banencijfer van de Amerikaanse private sector bekend. Het ADP-cijfer vormt een indicator voor het officiële banenrapport van de Amerikaanse overheid, dat vrijdag zal worden vrijgegeven.

Het aandeel Merck zakt 0,8 procent in de voorbeurshandel. Het Amerikaanse farmaceutische concern heeft zijn winstverwachting voor het eerste kwartaal van 2012 neerwaarts bijgesteld als gevolg van nadelige wisselkoerseffecten. De winstverwachting voor het gehele boekjaar blijft wel gehandhaafd.

De openingsindicatoren wijzen op verliezen tussen 0,6 en 0,9 procent voor de Amerikaanse beurzen. Maandag sloten de beurzen op Wall Street met rode cijfers. Beleggers waren voorzichtig na de verlaging van de economische groeidoelstelling door China. De Dow-Jonesindex eindigde 0,1 procent lager op 12.962,18 punten.

Gerelateerde artikelen