ANP5 mrt '12 13:34Aangepast op 5 mrt '12 16:18

Spoorbeambte aangeklaagd na treinramp Polen

EPA
EPA

WARSCHAU (ANP) - In Polen is een spoorwegmedewerker aangeklaagd in verband met het zware treinongeluk dit weekeinde in het zuiden van het land. Dat heeft het Poolse Openbaar Ministerie maandag laten weten.

De stationschef wordt ervan verdacht dat hij het ongeluk heeft veroorzaakt. Hij was verantwoordelijk voor de veiligheid van het traject waarop het ongeluk gebeurde. Een tweede stationschef is wel verhoord, maar wordt niet vervolgd.

Op het traject tussen Warschau en Krakau kwamen zaterdagavond twee treinen frontaal in botsing. Zestien mensen kwamen om het leven en er liggen nog 49 gewonden in ziekenhuizen. Enkele gewonden zijn er zeer slecht aan toe.

Identificatie

15 van de 16 doden zijn inmiddels geïdentificeerd. Onder hen zijn een Amerikaanse en een Russin.

Het was het ergste treinongeval in 20 jaar tijd in Polen. President Bronislaw Komorowski bracht zondag een bezoek aan de plek des onheils en kondigde voor maandag en dinsdag nationale rouw aan.

Door nog onbekende oorzaak was een van de treinen op het verkeerde spoor terechtgekomen. De meeste rijtuigen ontspoorden of werden ineengedrukt. In de twee treinen zaten in totaal circa 350 passagiers.

Gerelateerde artikelen