ANP21 dec '12 12:10

Crisis raakt winst bouwmarktketen Hornbach

NEUSTADT (AFN) - De winstgevendheid van de Duitse bouwmarktketen Hornbach staat onder druk door de terughoudendheid van consumenten in veel Europese markten. Het bedrijf zag de operationele winst in het afgelopen kwartaal met ruim 40 procent zakken tot 19,8 miljoen euro, zo werd vrijdag bekendgemaakt.

De omzet ging licht omhoog naar 809,5 miljoen euro. De keten verlaagde in november al zijn prognoses voor het gehele gebroken boekjaar. De omzet zal op hetzelfde niveau uitkomen als het jaar daarvoor, maar de winst zal lager uitvallen. ,,Natuurlijk merken wij, net als andere internationale handelsbedrijven, dat het consumentenvertrouwen onder druk staat door de schuldencrisis. Wij hopen dat de politiek de situatie snel meester wordt en dat de conjunctuur in Europa in de loop van 2013 weer gaat aantrekken'', aldus topman Albrecht Hornbach in een toelichting vrijdag.

Hornbach heeft 138 bouwmarkten met tuincentra, waarvan 92 in Duitsland en negen in Nederland. Het bedrijf telt in heel Europa bijna 15.000 werknemers.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen