ANP23 dec '12 16:38Aangepast op 23 dec '12 16:56

ManUnited verspeelt punten bij Swansea City

SWANSEA (ANP) - Manchester United heeft zondag op bezoek bij Swansea City punten verspeeld in de Premier League. De koploper van de Engelse competitie kwam in het Liberty-stadion van Swansea niet verder dan 1-1. Na 18 wedstrijden hebben de 'Mancunians' 4 punten voorsprong op Manchester City, dat zaterdag al won van Reading (1-0).

Bij de thuisclub uit Wales maakte Michel Vorm na 2 maanden blessureleed zijn rentree onder de lat. Hij werd na een kwartier gepasseerd door Patrice Evra, die scoorde na voorbereidend werk van Robin van Persie. De Spaanse spits Michu maakte na een half uur gelijk. Met 13 treffers voert Michu de topscorerslijst aan, gevolgd door Van Persie met 12. De Rotterdamse spits raakte in de tweede helft de lat.

Van Persie kreeg in de slotfase geel na een ruzie met aanvoerder Ashley Williams van Swansea. Die schopte de bal hard tegen het hoofd van Van Persie, die vlak voor hem op de grond lag. De Nederlander reageerde woedend en wilde Williams te lijf gaan. Bij Swansea stonden liefst vier Nederlanders in de basis: Vorm, Dwight Tiendalli, Kemy Agustien en Jonathan de Guzman. Alexander Büttner bleef de hele wedstrijd op de bank bij United.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen