ANP9 mei '12 08:31Aangepast op 9 mei '12 15:12

Timosjenko beëindigt hongerstaking

EPA
EPA

CHARKOV (ANP) - Joelia Timosjenko, de oud-premier van Oekraïne die vastzit, heeft haar hongerstaking na 20 dagen beëindigd. Dat zei Lutz Harms, de Duitse arts, die haar behandelt, woensdag.

Timosjenko zal vanaf nu onder begeleiding een normaal dieet gaan opbouwen. Ze weigerde te eten uit protest tegen de manier waarop haar bewakers haar behandelden.

Ooggetuigen meldden woensdagochtend dat Timosjenko was aangekomen in een ziekenhuis in Charkov. In het ziekenhuis behandelt neuroloog Harms van het Charitéziekenhuis in Berlijn haar voor de rugklachten waaraan zij al langere tijd lijdt.

Timosjenko is de grote rivaal van president Viktor Janoekovitsj. Zij zit een gevangenisstraf van 7 jaar uit voor machtsmisbruik bij het sluiten van een vermeend frauduleus gascontract met Rusland. De mishandeling leidde ertoe dat verscheidene staatshoofden de deelname aan een top van Midden- en Oost-Europese leiders afzegden. Oekraïne gelastte de bijeenkomst, die zou worden gehouden in Jalta op de Krim, dinsdag af.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen