ANP9 aug '12 08:02Aangepast op 9 aug '12 08:24

Adecco ziet Europese markt verder verzwakken

ZURICH (AFN) - Het Zwitserse uitzendconcern Adecco voorziet moeilijke tijden op de Europese arbeidsmarkt. Dat meldde 's werelds grootste uitzendconcern donderdag.

Adecco zag de omzetten in Europa afgelopen kwartaal teruglopen en verwacht dat de markt er in het derde kwartaal verder verzwakt. In de Verenigde Staten voorziet het concern daarentegen een verder herstel.

De totale omzet van Adecco steeg vorig kwartaal met 1 procent ten opzichte van een jaar eerder, tot 5,2 miljard euro. De nettowinst zakte met 20 procent tot 113 miljoen euro.

Gemengd beeld

De omzet in Frankrijk, de belangrijkste markt voor Adecco, daalde vorig kwartaal met 13 procent. In de Benelux daalden de opbrengsten van de concurrent van Randstad met 5 procent. In Groot-Brittannië zorgden de Olympische Spelen voor een groei van 7 procent. Adecco is de officiële leverancier van tijdelijke krachten voor de Spelen.

De overzeese markten toonden een gemengd beeld. In Japan daalde de omzet met 10 procent. In de VS, goed voor bijna een vijfde van de totale omzet van het concern, was sprake van een groei met 2 procent.

Randstad, na Adecco het grootste uitzendbedrijf ter wereld, waarschuwde eind vorige maand ook voor moeilijke tijden. Dat bedrijf zag de omzet in Europa vorig kwartaal ook afnemen en gaf aan dat de eerste weken van juli wezen op een verdere verzwakking in het derde kwartaal.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen