ANP28 aug '12 14:20

Albert Heijn opent deuren in Duitsland

ANP
ANP

AMSTERDAM (AFN) - Albert Heijn zet volgende maand zijn eerste stappen in Duitsland. In Aken opent het supermarktbedrijf op 12 september de deuren van de eerste Duitse Albert Heijn to go, zo meldde een woordvoerder dinsdag.

De uitbreiding naar Duitsland past in de strategie van moederbedrijf Ahold om het aanbod van gemakswinkels in binnen- en buitenland uit te breiden. Binnen 5 jaar wil het bedrijf beschikken over 150 AH to go's in Nederland, België en Duitsland samen. In Nederland zijn momenteel ruim 50 van deze kleine Albert Heijns.

Na de eerste winkel in Aken volgt binnen enkele weken de opening van een vestiging in Essen. In de rest van het jaar en volgend jaar volgt een nog onbekend aantal nieuwe winkels in de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen.

In tegenstelling tot Duitsland richt Ahold zich in België vooral op gewone supermarkten. Daarvan zijn er in Vlaanderen inmiddels zes geopend. Het concern beperkt zich in België en Duitsland voorlopig tot de opening van winkels in regio's die vanuit het distributiecentrum in Tilburg kunnen worden bevoorraad.

Gerelateerde artikelen