ANP9 mrt '12 11:09Aangepast op 9 mrt '12 11:25

Lagere productie Britse industrie

LONDEN (AFN) -De industrie in Groot-Brittannië heeft in januari minder geproduceerd dan een maand eerder. Dat maakte het Britse bureau voor de statistiek vrijdag bekend.

De industriële productie zakte met 0,4 procent op maandbasis. In december groeide de productie nog met 0,4 procent. Economen hadden gemiddeld verwacht dat de industrie in januari een toename zou laten zien van 0,3 procent. Op jaarbasis kromp de Britse industriële productie in januari met 3,8 procent.

De krimp was het gevolg van een sterk afgenomen productie van olie en gas en een tegenvallende groei van de productie in de verwerkende industrie. Die nam met 0,1 procent toe, terwijl gerekend was op een groei van 0,3 procent.

Frankrijk

Vrijdag werd ook bekend dat de industriële productie in Frankrijk in januari met 0,3 procent is gestegen op maandbasis. In december was nog sprake van een krimp met 1,3 procent.

De Italiaanse industriële productie ging in januari juist met 2,5 procent omlaag op maandbasis, tegen een groei van 1,2 procent een maand eerder. Economen hadden verwacht dat de industriële productie in Italië in januari met 0,8 procent zou afnemen.

De Zweedse industrie liet daarentegen in januari een productiegroei zien van 3,6 procent op maandbasis. In december was nog een teruggang te zien van 0,2 procent.

Gerelateerde artikelen