ANP10 aug '12 21:35

Wall Street in vakantiesfeer

ANP
ANP

NEW YORK (ANP) - De beursgraadmeters op Wall Street kwamen vrijdag voor de derde achtereenvolgende dag nauwelijks in beweging. Door de vakantieperiode waren de handelsvolumes opnieuw laag. Beleggers namen daarnaast een afwachtende houding aan door de tegenvallende berichten over de Chinese export in juli.

Ruim een half uur voor het slot stond de Dow-Jonesindex 0,1 procent hoger op 13.177 punten. De S&P 500-index noteerde nagenoeg onveranderd op 1403 punten. De Nasdaq daalde 0,1 procent tot 3016 punten.

De zwakke groei van de Chinese internationale handel in juli zette de graadmeters aanvankelijk net als in Europa in het rood. De zwakke groei van de export en import wordt gezien als een duidelijk teken dat de economische groei in China verder verzwakt.

Debuut

Manchester United maakte vrijdag zijn debuut op Wall Street. De beursgang leverde de voetbalgrootmacht ruim 233 miljoen dollar op. Dat was minder dan verwacht, maar nog altijd het grootste bedrag dat een sportorganisatie ooit op de beurs wist binnen te halen. Het aandeel boekte geen grote uitslag op de eerste beursdag. In het laatste uur stond het aandeel onveranderd op de introductieprijs van 14 euro.

Blackberryproducent Research in Motion won 6 procent. Volgens persbureau Bloomberg heeft technologiegigant IBM interesse in het dienstverleningsonderdeel van de mobieltjesmaker.

Yahoo

Yahoo werd 5,5 procent minder waard. Het internetbedrijf gaf donderdag nabeurs aan dat de opbrengst van de verkoop van het belang in de Chinese branchegenoot Alibaba wellicht niet aan aandeelhouders wordt uitgekeerd, zoals eerder werd beloofd.

De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte met 0,2 procent tot 93,16 dollar. Het Internationaal Energie Agentschap (IEA) verwacht dat de vraag naar olie volgend jaar door de afkoeling van de wereldeconomie minder hard zal stijgen dan eerder voorzien.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen