ANP6 mei '12 22:56Aangepast op 6 mei '12 23:38

Juventus kampioen met dank aan Inter

EPA
EPA

CAGLIARI (ANP) - Juventus heeft zondagavond al het Italiaans kampioenschap kunnen vieren. De koploper van de Serie A versloeg Cagliari in de voorlaatste wedstrijd met 2-0, maar dankte de 28e titel aanInternazionale. Dat won de derby tegen AC Milan met 4-2 door onder meer drie doelpunten van Diego Milito.

Door dat resultaat werd Juve onbereikbaar voor Milan. Het verschil is 4 punten. Inter bewees ook zichzelf een dienst door de strijd om de derde plaats, en uitzicht op de Champions League, open te houden al staat Udinese er het best voor. Sinds de rentree van Wesley Sneijder, na een blessure, gaat het bergopwaarts en werd Europees voetbal onverwachts weer haalbaar. Ook zondag was de middenvelder van Oranje belangrijk.

Juventus had in Triëst, waarnaar de opponent uit Sardinië tijdelijk is uitgeweken om veiligheidsredenen, al na 6 minuten succes. Mirko Vucinic zette zijn ploeg op de zetel van aanstaande kampioen. Hij schoot uit moeilijke hoek raak. Michele Canini velde Cagliari, zijn Cagliari, met nog een kwartier te gaan definitief. Hij werkte de bal in eigen doel.

Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic leek het feest van de topper uit Turijn nog even uit te stellen. De Zweed boog een achterstand van Milan, met Mark van Bommel als enige Nederlander, om in een voorsprong. Eerst benutte hij vlak voor rust een strafschop, net na de hervatting stiftte hij de bal op aangeven van Robinho fraai over Marco Amelia heen. Deze verdedigde het doel van Milan na het uitvallen van Christani Abbiati in de eerste helft.

Lang duurde de vreugde van de 'bezoekers in eigen stadion' niet. Milito, die ook de openingstreffer had gemaakt, schoot tweemaal hard raak van 11 meter. Eerst was de Argentijn zelf onderuit getrokken door Ignazio Abate, daarna maakte Alessandro Nesta hands. Maicon bepaalde de eindstand vlak voor tijd op 4-2.

Inter heeft nu 58 punten, evenveel als Napoli. Udinese won ook en bezet de derde plaats met 61 voor Lazio (59).


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen