ANP20 okt '12 21:58

Doelpunt Matavz redt PSV

ANP
ANP

EINDHOVEN (ANP) - PSV ontsnapte zaterdag aan het eerste puntenverlies in Eindhoven. Buurman Willem II was tegen de verhouding in met een 2-0-voorsprong op zak gaan rusten en lang leek het gemis van Ola Toivonen en Mark van Bommel de thuisploeg op te breken. Twee doelpunten van Kevin Strootman en de winnende van Tim Matavz zorgden alsnog voor opluchting.

Bij PSV verscheen Orlando Engelaar in het veld voor zijn eerste competitieminuten van dit seizoen. Dat had alles te maken met de afwezigheid van de geblesseerde Van Bommel. De aanvoerder bleef met knieklachten aan de kant, zijn vervanger mocht nog niet eens het half uur vol maken. Coach Dick Advocaat greep in nadat Willem II een 2-0-voorsprong had genomen.

In de 16e minuut kreeg PSV-doelman Boy Waterman een schot van Genaro Snijders niet onder controle, de opstuitende bal werd door Jens Podevijn ingekopt. Zeven minuten later plaatste Niek Vossebelt de bal secuur in de rechterbovenhoek. Waterman was kansloos: 0-2. Talent Jürgen Locadia kwam in het veld voor de ongelukkige Engelaar.

Onder de maat

De opbouw was tot dan onder de maat geweest bij PSV. Timothy Derijck leverde te veel ballen in. Het eerste gevaar na het inbrengen van Locadia kwam uit een vrije trap. Dries Mertens, een van de weinige lichtpuntjes voor rust, raakte de onderkant van de lat, Locadia schoot in de rebound over. Niet veel later kopte de 18-jarige spits over, uit een corner van Mertens. Jeremain Lens en Kevin Strootman verzuimden kort voor rust de achterstand te verkleinen.

PSV had tot zaterdag pas één treffer geïncasseerd en uit vier duels de volle buit binnengehaald. Maar dat was nog met Toivonen op het middenveld, de Zweed die zich vorige week tijdens een training met zijn land ernstig blesseerde. Georginio Wijnaldum mocht het op zijn plaats proberen maar overtuigde niet.

Kans

Tim Matavz kreeg na rust weer eens een kans van Advocaat. Luciano Narsingh bleef in de kleedkamer achter, Jeremain Lens verhuisde naar de rechterkant. PSV domineerde maar het duurde tot de 68e minuut voordat de aansluiting tot stand kwam. Willem II-doelman David Meul liet een inzet van Wilfred Bouma los, Strootman schoot van dichtbij raak.

Met in de slotfase de herstelde Jetro Willems voor Bouma bleef PSV aandringen. Strootman maakte gelijk met een knappe schuiver. Matavz rondde alleen voor Meul in de 82e minuut bekwaam af en redde de 3 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen