ANP2 nov '12 09:17Aangepast op 2 nov '12 09:48

AEX schommelt tussen winst en verlies

ANP
ANP

AMSTERDAM (ANP) - De beurs in Amsterdam schommelde vrijdagochtend tussen winst en verlies, waarbij de koersuitslagen zeer beperkt bleven. Ook de andere Europese beurzen bleven dicht bij de slotniveaus van een dag eerder. Beleggers wachten op het officiële Amerikaanse banenrapport, dat later op de dag zal verschijnen.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in het eerste handelsuur onveranderd op 335,44 punten. De MidKap-index klom 0,2 procent tot 528,06 punten. De beurzen in Parijs en Londen daalden 0,2 procent. Frankfurt bleef ongewijzigd.

Grootste stijger in de AEX was luchtvaartcombinatie Air France-KLM met een winst van 2,2 procent. Telecomconcern KPN en postbezorger PostNL stonden onderaan met verliezen van 1,3 procent.

Brunel

In de MidKap was Brunel de sterkste stijger met een winst van 4,2 procent. De detacheerder verhoogde bij de publicatie van de derdekwartaalcijfers de omzetverwachting voor dit jaar. Brunel voorziet nu een omzetgroei van 25 procent in 2012. Eerder werd uitgegaan van een stijging met 15 procent.

Vastned was de grootste daler met een min van 2,8 procent na tegenvallende resultaten. Het winkelvastgoedfonds zag het direct beleggingsresultaat in de eerste 9 maanden van dit jaar dalen tot 47,1 miljoen euro, van 50,6 miljoen euro vorig jaar.

Beiersdorf

In Parijs zakte Alcatel-Lucent 5,7 procent. De producent van telecomapparatuur heeft voor het tweede kwartaal op rij een verlies in de boeken gezet. Ook de omzet daalde.

Beiersdorf steeg 6,5 procent in Frankfurt. Het Duitse cosmeticabedrijf, bekend van Nivea en Labello, verhoogde de omzetverwachting voor 2012. Het concern profiteert van een sterke vraag in opkomende markten, vooral in Latijns-Amerika.

RBS

In Londen klom Royal Bank of Scotland (RBS) 0,8 procent. De Britse bank, die voor een deel in staatshanden is, heeft in het derde kwartaal een verlies geleden van 1,4 miljard pond, ruim 1,7 miljard euro. Dat was voornamelijk het gevolg van forse afschrijvingen.

De euro was 1,2900 dollar waard, tegen 1,2940 dollar aan het eind van de Europese beurshandel donderdag. De prijs van Amerikaanse olie daalde 0,7 procent tot 86,51 dollar per vat. Brentolie zakte 0,4 procent tot 107,74 dollar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen