ANP15 feb '12 01:12

A4 weer open na achtervolging politie

RIJSWIJK (ANP) - De A4 is in de nacht van dinsdag op woensdag enkele uren afgesloten geweest. Dat gebeurde nadat bij een achtervolging door de politie ter hoogte van Leidschendam een ongeluk was gebeurd. De KLPD sloot de snelweg af voor onderzoek. Volgens de Verkeers Informatie Dienst is de weg even voor 1 uur 's nachts weer geopend.

De achtervolging begon rond half 10 in Amsterdam, waar een automobilist na een verkeersovertreding een stopteken negeerde. Daarna werd de achtervolging ingezet, die naar de A4 leidde.

Bij de achtervolging, waaraan de korpsen Amsterdam-Amstelland, Hollands Midden en Haaglanden deelnamen, ramde de bestuurder met zijn auto twee politiewagens. Door de tweede botsing kwam de vluchtende bestuurder abrupt tot stilstand. Hij is gewond geraakt en afgevoerd naar het ziekenhuis. Hier wordt hij bewaakt, aldus de politie. Ook een aantal agenten is gewond geraakt door de botsing.

De politie kan nog niet zeggen of de man die op de vlucht sloeg meer op zijn kerfstok had dan alleen de verkeersovertreding.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen