ANP22 aug '12 12:23

Douglas in voorlopige selectie Oranje

ANP
ANP

ZEIST (ANP) - Bondscoach Louis van Gaal heeft de Braziliaanse verdediger Douglas opgenomen in zijn voorlopige selectie voor de WK-kwalificatieduels met Turkije en Hongarije.

Douglas mag vanaf volgende week uitkomen voor Oranje, omdat hij dan 5 jaar in Nederland verblijft. De verdediger van FC Twente staat momenteel nadrukkelijk in de belangstelling van de Engelse clubs Fulham en Newcastle United.

Van Gaal nam in totaal 35 spelers op in zijn voorselectie, van wie Ruben Schaken (Feyenoord) en Leroy Fer (FC Twente) ook nieuw zijn. De bondscoach maakt vrijdag 31 augustus zijn definitieve selectie bekend voor de wedstrijden tegen Turkije (7 september) en Hongarije (11 september).

Douglas voetbalt sinds 2007 voor FC Twente. De geboren Braziliaan kreeg november vorig jaar een bewijs van Nederlanderschap, waarmee hij een paspoort kon afhalen. Douglas kon daarmee echter nog niet voor het Nederlands elftal spelen. Een genaturaliseerde speler moet namelijk 5 jaar in het land wonen waarvoor hij wil uitkomen.

Gerelateerde artikelen