ANP16 jan '12 07:20

Japanse beurs omlaag door Europese zorgen

TOKIO (AFN) - In Tokio is de beurs maandag met verlies aan de nieuwe handelsweek begonnen. De stemming werd gedrukt door de verlaging van de kredietwaardigheid van enkele eurolanden door kredietbeoordelaar Standard & Poor's en het mislukken van onderhandelingen tussen Griekenland en private schuldeisers. De Nikkei sloot 1,4 procent lager op 8378,36 punten.

Japanse exportbedrijven, die sterk afhankelijk zijn van Europa, voerden de daling aan door de hernieuwde bezorgdheid over de schuldproblemen in de eurozone en de daling van de euro ten opzichte van de Japanse yen. Ook de financiële fondsen stonden onder druk door de vrees dat de schuldproblemen van de landen zullen leiden tot een bankencrisis.

De andere belangrijke beurzen in het Verre Oosten gingen maandag ook omlaag in navolging van de verliesbeurten in New York en Europa. In Seoul daalde de Kospi-index 0,9 procent en de All Ordinaries in Sydney eindigde 1,1 procent lager. In Hongkong zakte de Hang Seng-index 1,1 procent in de middaghandel.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen