ANP5 apr '12 15:04

'Wall Street begint met verlies'

ANP
ANP

NEW YORK (ANP) - In New York zullen de beurzen donderdag waarschijnlijk opnieuw lager openen. De bezorgdheid over Spanje blijft de markten parten spelen. Beleggers maken zich ook op voor een lang weekend.

Voorbeurs bleek dat het aantal uitkeringsaanvragen in de Verenigde Staten vorige week is uitgekomen op 357.000, tegen een herziene 363.000 een week eerder. Het aantal eerste uitkeringsaanvragen staat daarmee op het laagste niveau sinds april 2008. Economen rekenden in doorsnee op 355.000 aanvragen.

De markten wachten vooral op het officiële Amerikaanse banenrapport, dat vrijdag wordt vrijgegeven. De Amerikaanse en Europese aandelenmarkten zijn dan echter gesloten. Beleggers kunnen dus pas na Pasen reageren op het banencijfer. Wall Street is maandag weer open, terwijl de handel op Europese beurzen dinsdag van start gaat.

Groei

Economen rekenen op een groei van 203.000 banen in maart, tegen een groei van 227.000 in februari. De Amerikaanse werkloosheid zal naar verwachting onveranderd blijven op 8,3 procent.

Aan het bedrijvenfront zal het aandeel Target naar verwachting in de belangstelling staan. De Amerikaanse retailer verhoogde zijn winstverwachting voor het eerste kwartaal van 2012 na sterker dan verwachte verkopen in maart.

De openingsindicatoren wijzen op een verlies van 0,4 procent voor de Dow-Jonesindex. De beurzen in New York werden woensdag meegetrokken door de zeer negatieve stemming in Europa en sloten voor de tweede dag op rij lager. De Dow-Jonesindex verloor 1 procent tot 13.074,75 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen