ANP26 aug '12 10:24Aangepast op 26 aug '12 11:37

Dorst opgeschrikt door branden

DORST (ANP) - Het Brabantse dorp Dorst (gemeente Oosterhout) heeft naar alle waarschijnlijkheid te maken met een pyromaan. In het dorp werden in de nacht van zaterdag op zondag opgeschrikt toen drie auto's en een houtopslag in brand gestoken. Dat meldde de politie. Alle branden waren binnen enkele honderden meters van elkaar.

Vorige weekend, in de nacht van zondag op maandag, waren er ook al twee brandjes. Dezelfde houtopslag stond toen in brand, net als een schuurtje. De politie vermoedt dat dezelfde dader actief is, al wordt kopieergedrag ook niet uitgesloten.

In de nacht van zaterdag op zondag werd eerst rond 2.15 uur de houtopslag aangestoken. Ruim 2 uur later stond een auto aan de Vijftig Bunderweg in lichterlaaie. Terwijl de brandweer die bluste, ging vlakbij een tweede auto in vlammen op.

Dat was de reden voor de politie om met negen man de omgeving van deze doodlopende weg af te zetten en in de gaten te houden. Desalniettemin stak de brandstichter om iets voor zessen nog een derde auto in de vlakbij gelegen Sparrenlaan in brand.

Gerelateerde artikelen