ANP17 feb '12 12:38

'Markt wil duidelijkheid CSM'

ANP
ANP

AMSTERDAM (AFN) - De producent van melkzuur en leverancier van bakkerij-ingrediënten CSM heeft in 2011 de omzet waarschijnlijk licht weten te verhogen. Maar de winst kelderde met ruim 40 procent, zo verwachten analisten.

Voor het vierde kwartaal verwacht analist Marco Gulpers weinig verrassingen en ,,operationele stabiliteit''. Gulpers hoopt wel dat CSM in een toelichting dinsdag duidelijkheid zal geven over een aantal zaken die bij het bedrijf spelen.

Zo zou CSM informatie moeten geven over de voortgang van de business-review en herstructurering die het bedrijf in oktober aankondigde. Welke concrete actie heeft de onderneming ondernomen om de review handen en voeten te geven? Daarnaast is Gulpers benieuwd naar de situatie rond de nieuwe lactide fabriek in Thailand.

CSM gaf in oktober een winstwaarschuwing af en sprak van een ,,significant zwakkere consumentenvraag in de meeste markten''. De winstcijfers over het derde kwartaal waren toen ook fors lager. Voor het vierde kwartaal zei het bedrijf geen verbetering van de marktomstandigheden te verwachten. CSM publiceert dinsdag 21 februari voorbeurs de cijfers over 2011.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen