ANP29 dec '12 12:00

Biergooier Nys biedt excuses aan

ANTWERPEN (ANP) - De 17-jarige jongen die vrijdag voortdurend bier gooide naar Sven Nys heeft in een mail zijn excuses aangeboden aan de Belgische veldrijder en de organisatie. ,,Mijn zoon beseft dat hij iets verkeerds gedaan heeft. Hij heeft er dan ook spijt van", zegt zijn vader zaterdag in de Belgische media. ,,We hebben meteen contact opgenomen met de organisatie om onze verontschuldigingen aan te bieden. We stuurden ook een mail naar Nys".

Volgens Christophe Impens van de organisatie heeft Nys de excuses aanvaard. ,,Hij hoopt dat de jongen beseft dat dit écht niet kan", alsdus Impens.

Nys sprak na de zoveelste bierdouche de jongen aan op zijn gedrag en besloot de wedstrijd te verlaten. De actie van Belgisch kampioen leidde tot talloze reactie. ,,Straffe actie van Sven Nys; knap dat hij geen klap verkocht aan de 'biergooier'. Alle renners doen hun best: respect is op z'n plaats!'', aldus wereldkampioene Marianne Vos. ,,Respect voor je koelbloedigheid! Zag net de beelden! Wat doen we hier aan'', vroeg landgenoot Niels Albert zich af.

De biergooier was volgens zijn vader zelf erg onder de indruk van alle commotie. ,,Hij was helemaal ondersteboven. Hij is in tranen uitgebarsten toen hij thuiskwam. Ik vermoed dat het gewoon een kwestie van stoerdoenerij was, in combinatie met te veel bier. Al zal hij wel niet zo dronken geweest zijn, want hij is nog netjes naar huis gefietst. Maar hij heeft zeker niets tegen Sven Nys. Wat ik eigenlijk nog erger vind, is dat mijn zoon klappen kreeg van wildvreemden. Oké, hij was fout, maar dat geeft je niet het recht om iemand in het gezicht te slaan."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen