ANP30 okt '12 05:40

KPMG gaat naar Myanmar

ANP
ANP

LONDEN (AFN) - Accountants- en adviesbureau KPMG opent een kantoor in Myanmar. Dat werd dinsdag bekendgemaakt. Het kantoor krijgt ondersteuning van KPMG-onderdelen in Thailand, Japan en Singapore.

De stap van de firma in het voormalige Birma is ingegeven door de democratische hervormingen die de afgelopen tijd in het Zuidoost-Aziatische land werden doorgevoerd. ,,Met het afzwakken van de handelssancties heeft Myanmar de potentie voor sterke groei. Veel multinationals en andere investeerders zijn er al actief of verkennen de mogelijkheden'', aldus KPMG.

KPMG is naar eigen zeggen de eerste van de vier grote accountant- en adviesbureaus die stappen zet in Myanmar. Het land werd tientallen jaren geleid door een militaire junta. De laatste jaren probeert het hervormingen door te voeren. Zo is oppositieleidster Aung San Suu Kyi na jaren van detentie vrijgelaten.

Juist de afgelopen tijd laait de onrust er echter weer op. In de deelstaat Rakhine in het westen zijn al sinds juni onlusten tussen een moslimminderheid en boeddhisten waarbij tientallen doden vielen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen