ANP29 mrt '12 12:06

RVD: onderhandelaars in Catshuis gaan verder

Archiefbeeld van de onderhandelingen. ANP
Archiefbeeld van de onderhandelingen. ANP

DEN HAAG (ANP) - De onderhandelaars van VVD, CDA en PVV hebben besloten hun gesprekken in het Catshuis voort te zetten. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst donderdag.

,,Zij zien voldoende perspectief om de komende periode te komen tot afspraken die een antwoord geven op de problemen waar het land voor staat. Tot er een akkoord is bereikt, zal mediastilte in acht worden genomen'', aldus de mededeling.

De top van VVD, CDA en PVV kwam donderdagochtend bijeen voor cruciaal beraad over de vraag of hij verder wil onderhandelen over miljardenbezuinigingen of niet. De gesprekken werden woensdag eerder beëindigd omdat ze ,,door een moeilijke fase'' gingen, zoals de Rijksvoorlichtingsdienst het uitdrukte.

Grote problemen

Bronnen meldden dat PVV-leider Geert Wilders grote problemen had met wat er op tafel lag over onderwerpen als de zorg, de sociale zekerheid, de pensioenen en de woningmarkt en dreigde ermee te stoppen. Er werd afgesproken er nog een nachtje over te slapen.

De VVD'ers premier Mark Rutte en fractievoorzitter Stef Blok kwamen donderdag even voor tienen per fiets aan bij het Catshuis, de CDA'ers vicepremier Maxime Verhagen en fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma en de PVV'ers Geert Wilders en Fleur Agema kwamen per auto. De onderhandelaars praten sinds 5 maart over miljardenbezuinigingen die nodig zijn omdat het overheidstekort volgend jaar op 4,6 procent dreigt uit te komen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen