ANP14 aug '12 12:45

Verhagen: economie blijft kwetsbaar

ANP
ANP

DEN HAAG (AFN) - Ondanks de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) over lichte economische groei in het tweede kwartaal van dit jaar blijft de Nederlandse economie kwetsbaar. Minister Maxime Verhagen van Economische Zaken heeft dat gezegd in een reactie. ,,We hebben niet de luxe te wachten met de uitvoering van hervormingen'', aldus de minister dinsdag.

Verhagen waarschuwt dat Nederland ,,niet moet treuzelen met de uitvoering van de maatregelen voor de versterking van de economie die zijn afgesproken in het Lenteakkoord''. Dat is volgens hem de beste manier om te zorgen voor duurzame groei. Het betekent onder meer de overheidsfinanciën op orde brengen, de pensioenleeftijd verhogen, het ontslagrecht hervormen en de hoge hypotheekschulden terugdringen.

De CDA-bewindsman wijst erop dat de economische groei van 0,2 procent in het tweede kwartaal te danken was aan de export. Binnenlandse ontwikkelingen blijven de groei drukken. Consumenten gaven minder uit en bedrijven schroefden hun investeringen terug. De afhankelijkheid van de export maakt de Nederlandse economie kwetsbaar voor ontwikkelingen in het buitenland, onderstreept Verhagen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen