ANP16 dec '12 10:36

Zhang Hong wint WB-race na millimetersprint

HARBIN (ANP) - De Chinese schaatsster Zhang Hong heeft zondag in Harbin de wereldbekerwedstrijd over 1000 meter gewonnen met het kleinst mogelijke verschil. De thuisrijdster kwam exact gelijk met haar directe concurrente Karolina Erbanova over de finish: 1.16,71. Nadat de fotofinish was bestudeerd, bleek Zhang Hong 0,001 seconde sneller te zijn geweest dan de Tsjechische, die zaterdag het goud won. Het brons ging naar de Russin Olga Fatkoelina: 1.17,12.

Laurine van Riessen eindigde net naast het podium. De Leidse schaatsster finishte na 1.17,26 en werd vierde. Margot Boer was 0,02 seconde minder snel en vond haar naam terug op de vijfde plek.

De beste vijf schaatssters van de 1000 meter - tot dit weekeinde - ontbraken in Harbin. Zo lieten wereldtoppers als de Amerikaanse Heather Richardson, Christine Nesbitt uit Canada en de Nederlandse rijdsters Marrit Leenstra en Lotte van Beek de wedstrijd in China schieten. Erbanova profiteerde daarvan. De jonge Tsjechische veroverde dit weekeinde 180 punten en nam zodoende de leiding in het World Cup-klassement over vanRichardson: 305 punten om 280. Van Beek bleef de beste Nederlandse (5e met 210 punten), maar zag Van Riessen tot op 4 punten naderen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen