ANP2 mei '12 19:41

Licht herstel op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De effectenbeurzen in New York poetsten woensdag in de loop van de ochtendhandel een deel van de openingsverliezen weg. Beleggers bleven echter voorzichtig, nadat de Dow-Jonesindex dinsdag op het hoogste niveau in 4 jaar tijd eindigde.

Een banenrapport van loonstrookverwerker ADP werd woensdag negatief ontvangen, net als een cijfer over de fabrieksorders in maart, die aan het begin van de handel naar buiten kwam.

De Dow-Jonesindex noteerde halverwege de handelsdag 0,3 procent lager op 13.239 punten en de S&P 500 daalde 0,5 procent tot 1399 punten. De technologiebeurs Nasdaq noteerde vlak op 3050 punten.

Banenrapport

ADP meldde dat de werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven in april is toegenomen met 119.000 banen. Economen hadden echter gerekend op een toename met 177.000 banen. De cijfers van ADP lopen vooruit op het officiële banenrapport van de Amerikaanse overheid, dat vrijdag wordt vrijgegeven.

,,Wat de markt nodig heeft is een teken dat de economie niet slechter wordt. Ja, de groei is langzaam, maar er is nog steeds groei'', zei een handelaar in New York.

Orderdaling

De fabrieksorders in de Verenigde Staten daalden met 1,5 procent op maandbasis in maart, zo bleek woensdag. Het is de sterkste orderdaling in 3 jaar tijd.

Aan de positieve kant, was er sprake van overnamenieuws in de chipsector. Microchip Technologies nam het kleinere Standard Microsystems (SMSC) over voor ongeveer 830 miljoen dollar. SMSC won maarliefst 38 procent. Microchip Technologies daalde 0,2 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen