ANP8 mei '12 06:08Aangepast op 8 mei '12 07:17

América Móvil biedt op deel KPN

ANP
ANP

AMSTERDAM (ANP) - De Mexicaan Carlos Slim, de rijkste man ter wereld, heeft zijn oog laten vallen op KPN. Zijn telecombedrijf América Móvil heeft een bod uitgebracht van 8 euro per aandeel op de Nederlandse telecomgigant en wil een belang krijgen van maximaal 28 procent.

Dat werd dinsdag bekendgemaakt. América Móvil liet niet weten waarom de limiet op de deelneming op 28 procent is gezet. Maar bij een deelneming van 30 procent of meer, is het verplicht een bod uit te brengen op de rest van het bedrijf.

Het zogenoemde partieel openbaar bod op KPN biedt een premie van circa 23,5 procent op de slotkoers van KPN op 7 mei. Uit data van Reuters blijkt dat de deal een waarde heeft van meer dan 2,3 miljard euro.

Constructief

Een woordvoerster van KPN noemde het bod ,,gematigd'' positief. ,,Het laat zien dat KPN ondergewaardeerd is'', zo voegde ze toe. Er is tot nu toe één gesprek geweest tussen de twee partijen. Bij América Móvil was dinsdagochtend niemand bereikbaar voor commentaar.

América Móvil laat weten toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM) op de hoogte te hebben gebracht. Het gaf verder aan de huidige strategische plannen van KPN te steunen en is van plan ,,constructief'' samen te werken met het management.

Significante investering

América Móvil had al een deelneming van circa 4,8 procent in KPN en is in Europa onder meer actief in Polen. Deze stap wordt door het concern echter gezien als de ,,eerste significante investering in Europa''.

América Móvil is de grootste aanbieder van draadloze diensten in Latijns-Amerika. Het had eind maart 246 miljoen draadloze abonnees in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen