ANP26 dec '12 08:19

Kersttoespraak Beatrix trekt veel kijkers

ANP
ANP

HILVERSUM (ANP) - Ondanks het uitlekken van de kersttoespraak is de rede door koningin Beatrix op eerste kerstdag op Nederland 1 en 2 (13.00) en om 18.08 uur (Nederland 1) bekeken door bijna 1,8 miljoen kijkers. De uitgelekte versie van de toespraak was maandagavond al te zien op internet. Vorig jaar zagen bijna 1,4 miljoen kijkers de kersttoespraak van de vorstin.

Het best bekeken programma van eerste kerstdag was het Journaal van 20.00 uur (NOS) met 1,3 miljoen kijkers. Op de tweede plaats komt André Rieu, Kerstmis bij mij thuis (TROS) met iets minder belangstellenden. De film Home Alone op RTL4 was goed voor de derde plaats met 1,2 miljoen fans.

De toespraak van koningin Beatrix was maandag al op internet al te zien, omdat op de server van de overheid 'gespeeld' was met gegevens. De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) zegt een diepgaand onderzoek in te stellen naar het uitlekken van de toespraak.

Volgens de RVD stond de toespraak ,,op stand-by'' op de website Rijksoverheid.video.nl. ,,Het bestand was voorzien van een numerieke code, niet alleen een jaartal zoals door sommigen is beweerd'', aldus de RVD. ,,Die code is door derden ontdekt en wij betreuren dat ten zeerste.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen