ANP19 dec '12 19:37

Nauwelijks beweging op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De belangrijkste Amerikaanse beurzen noteerden woensdag nipt in de min. Beleggers in New York bleven aan de zijlijn staan. De hoop op een begrotingsdeal werd wat teruggedrongen door president Barack Obama, die aangaf het laatste voorstel van de Republikeinen voor de aanpak van de overheidsfinanciën te zullen tegenhouden met een veto. Hij mikt wel op een akkoord voor de kerst.

De toonaangevende Dow-Jonesindex noteerde 0,1 procent lager op 13.337,65 punten. De breder samengestelde S&P 500 zakte 0,2 procent tot 1443,62 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq noteerde onveranderd op 3055,41 punten.

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden stemt wellicht donderdag over het plan van de Republikeinse leider John Boehner, dat er voor zorgt dat Amerikanen pas met een inkomen vanaf 1 miljoen dollar meer belasting gaan betalen. Volgens Obama is het plan slecht voor de middenklasse, hij wil dat de belastingen worden verhoogd voor mensen die 400.000 dollar of meer verdienen.

Oplossing

Obama riep de Republikeinen op om samen met de Democraten naar een ,,redelijke oplossing'' te zoeken voor de patstelling.

FedEx noteerde tussentijds 2,8 procent in de plus. De Amerikaanse pakketvervoerder heeft in het afgelopen kwartaal last gehad van de orkaan Sandy. Door die superstorm nam het vervoerde volume af en werden hogere kosten gemaakt. FedEx handhaafde wel zijn winstverwachting.

Woningen

Op macro-economisch vlak werd bekend dat het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten in november op jaarbasis is uitgekomen op 861.000. Economen hadden in doorsnee voor november op 872.000 woningen gerekend.

De euro was maandag 1,3245 dollar waard, tegen 1,3265 dollar bij het sluiten van de Europese aandelenbeurzen. De prijs van Amerikaanse olie steeg 1,9 procent tot 89,62 dollar per vat. Brentolie werd 1,2 procent duurder.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen