ANP25 apr '12 08:17

Nikkei sluit hoger

TOKIO (AFN) - In Tokio is de beurs woensdag hoger gesloten. De stemming werd gesteund door beter dan verwachte kwartaalcijfers van het Amerikaanse technologieconcern Apple.

Beleggers bleven echter voorzichtig voorafgaand aan de belangrijke beleidsvergadering van de Japanse centrale bank later deze week. De Nikkei eindigde 1 procent hoger op 9.561,01 punten.

De Japanse technologiebedrijven trokken zich op aan de sterke resultaten van iPhone-maker Apple. Foster Electric, dat koptelefoons maakt voor Apple's iPhone en iPod, klom 4,6 procent. Ook zorgde een verzwakking van de Japanse yen voor koerswinsten onder de exportbedrijven. Het Japanse technologiebedrijf Canon, dat na de slotbel zijn resultaten bekend zal maken, sloot 1,5 procent hoger.

De andere beurzen in het Verre Oosten lieten woensdag overwegend kleine verliezen zien. In Seoul daalde de Kospi 0,1 procent en in Hongkong ginge de Hang Seng eveneens 0,1 procent omlaag in de middaghandel. In Australië was de beurs gesloten vanwege een nationale feestdag.

Gerelateerde artikelen