ANP31 mrt '12 16:26

Grootste Titanic-centrum opent in Belfast

BELFAST (ANP) - Mensen die gefascineerd zijn door de bouw en de ondergang van de Titanic kunnen vanaf zaterdag terecht op de plek waar het schip een eeuw geleden is gebouwd. Het grootste museum annex belevingscentrum ter ere van het gedoemde passagiersschip opende zaterdag zijn deuren in de Noord-Ierse hoofdstad Belfast.

Op 15 april is het 100 jaar geleden dat Titanic verging tijdens haar eerste reis. Meer dan 1500 mensen kwamen om. De ondergang van de onzinkbaar geachte Titanic is niet de grootste scheepsramp ooit, maar is altijd tot de verbeelding blijven spreken.

Voor het centrum, Titanic Belfast genaamd, waren al voor de officiële opening 100.000 toegangsbewijzen verkocht. In het eerste jaar worden meer dan 400.000 mensen verwacht. In het opvallende, met aluminium beklede gebouw kunnen bezoekers onder meer met grote interactieve schermen het verhaal van de Titanic volgen.

Bij de opening was de 105-jarige Cyril Quigley aanwezig, die als kind de tewaterlating van de Titanic heeft gezien. ,,Alles wat ik zag was dat grote ding, dat het water in gleed. Ik was pas viereneenhalf", aldus Quigley.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen