ANP5 mei '12 21:15

Website UWV biedt mensen ongeschikte banen

ANP
ANP

HILVERSUM (ANP) - Het koppelen van werkzoekenden aan vacatures via de website werk.nl gaat vaak fout. De website van uitkeringsinstantie UWV kampt met technische problemen waardoor het geregeld niet lukt om iemand aan een geschikte baan te helpen. Dat meldt RTL Nieuws zaterdag op basis van eigen onderzoek.

Op de site kunnen werkzoekenden hun cv achterlaten om passende banen aangeboden te krijgen. Dat gaat vaak fout, zeggen tientallen gebruikers en experts met wie de omroep heeft gesproken. Zo krijgt een maatschappelijk werkster een baan aangeboden als cipier of lasser. ,,Er gaan meer dingen fout dan goed'', zegt de vrouw.

Het UWV moet 600 miljoen euro bezuinigen. 68 van de 130 kantoren gaan in de komende 2 jaar dicht en veel arbeidsbemiddelaars raken zelf hun baan kwijt. De website wordt daardoor steeds belangrijker maar loopt tot overmaat van ramp ook nog vaak vast.

Het UWV geeft toe dat er problemen zijn. ,,Werk.nl was oorspronkelijk bedoeld als extra service aan klanten die daarnaast ook persoonlijke coaching kregen'', aldus een woordvoerder. ,,Maar door de bezuinigingen van het kabinet moet die begeleiding door arbeidsbemiddelaars nu worden afgebouwd.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen