ANP7 aug '12 07:16Aangepast op 7 aug '12 09:23

Samsung beledigd door claim Apple

SAN JOSE (AFN) - Een topbestuurder van Samsung heeft maandag in een getuigenis laten weten diep beledigd te zijn door de octrooiclaim van Apple. Justin Denison, de strategisch directeur, was door Apple opgeroepen om te worden gehoord in de rechtszaak over octrooigeschillen tussen Apple en Samsung in Californië.

Apple beschuldigt het Zuid-Koreaanse bedrijf ervan de iPhone en iPad te hebben nagemaakt. Volgens Denison deed het bedrijf echter niets anders dan concurreren met andere partijen in de markt.

Het bewijsmateriaal dat Apple inbracht, bevatte een interne e-mail van Samsung. Daarin schrijft een ontwerper dat het bedrijf zich op de markt had laten overvallen door Apple's iPhone, waarvan het design vergeleken met het product van Samsung ,,werkelijk een verschil is van hemel en aarde''.

Essentieel

Design is essentieel om te kunnen concurreren, aldus de ontwerper, die in de e-mail ook opmerkt dat Samsung zich tot dan toe had laten leiden door de producten van de Finse concurrent Nokia.

De datum van de e-mail was niet duidelijk, maar de elektronische boodschap verwees naar Samsung Omnia. Dat mobieltje werd in 2008 in de Verenigde Staten op de markt gebracht.

Juridische strijd

Apple kwam ook op de proppen met een deskundige op het gebied van design, die getuigde dat Samsung wel degelijk inbreuk had gepleegd op de patenten van Apple. Tijdens de zaak bleek dat Apple de man 75.000 dollar had betaald om als expert zijn visie te geven.

Apple en Samsung zijn wereldwijd in een juridische strijd verwikkeld over patenten. De Amerikaanse zaak wordt later voortgezet.

Ondertussen gaat de concurrentie tussen beide bedrijven op de markt in alle hevigheid door. Zo introduceerde Samsung dinsdag een nieuwe, grotere versie van zijn smartphone Galaxy Note.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen