ANP17 okt '12 09:46

SNS: ebitda en reorganisatie Exact positief

ANP
ANP

AMSTERDAM (AFN) - Exact maakte woensdag een aangepaste ebitda bekend van 11 miljoen euro en stelde dat de reorganisatie van het softwarebedrijf voor op schema ligt. In het derde kwartaal van 2011 was de aangepaste ebitda 11,4 miljoen euro. SNS Securities noemt die twee zaken ,,bemoedigend'' en ziet ook de groei van Exact Online als positief.

Exact verlaagde woensdag zijn prognose voor de ebitda dit jaar. Het resultaat zal aan de onderkant van de prognose van een vlakke tot laagcijferige groei te voorzien. De bijstelling is gebaseerd op zowel de derdekwartaalresultaten als onzekerheden ten opzichte van het vierde kwartaal. Het bedrijf nam in het afgelopen kwartaal een last van 4,3 miljoen euro aan herstructureringskosten. De omzet daalde op autonome basis met 2,8 procent, een versnelling waarmee SNS rekening had gehouden.

De omzet bij Exact Online steeg met 47 procent. ,,Dat is zeker positief omdat groei van dit product een belangrijke pijler is onder de strategie.'' De omzet uit licentieverkopen daalde met 18,5 procent ,,en geeft daarmee duidelijk aan hoe klanten tegen de economische omstandigheden aankijken'', aldus SNS.

Goed

,,De vraag blijft of het nieuwe Exact team de overige elementen van de strategie kan uitvoeren. Tot dusver gaat het goed'', aldus het effectenhuis.

SNS heeft een 'buy'-advies en een koersdoel van 23 euro voor Exact, dat woensdag rond half tien 0,2 procent daalde tot 17,57 euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen