ANP22 aug '12 09:52

'België en Infra sterke punten Heijmans'

ANP
ANP

AMSTERDAM (AFN) - Heijmans presenteerde woensdag een nettowinst van 4 miljoen euro over de eerste helft van het jaar, waar analisten in doorsnee een verlies van 1,6 miljoen euro voorzagen. SNS Securities en KBC Securities waren met name te spreken over de onderdelen Wegen & Civiel en de Belgische infratak.

Wegen & Civiel haalde een operationeel resultaat van 13 miljoen euro, waar SNS rekende op 7 miljoen euro en KBC op 9 miljoen euro. In België bedroeg de operationele winst 6 miljoen euro. Hier voorzag KBC 3 miljoen euro.

Tegenvallend was de forse daling van de operationele winst bij woningbouw van 10 miljoen euro naar 2 miljoen euro. ,,Een veel sterkere daling dan verwacht'', aldus SNS. Bij de overige bouwactiviteiten boekte Heijmans een operationeel verlies van 4 miljoen euro. SNS rekende daar op een verlies van 6 miljoen euro. ,,Heijmans boekt voortgang bij het onder controle krijgen van projecten, maar ze zijn er nog niet.''

'Reduce'

SNS hanteert een 'reduce'-advies en een koersdoel van 8 euro, KBC een 'accumulate'-advies en een koersdoel van 10 euro.

Dankzij de onverwachte winst en de prognose dat dit jaar wordt afgesloten met een operationele winst koerste Heijmans rond 9.40 uur 2,2 procent hoger op 7,31 euro. De MidKap stond op dat moment 0,9 procent lager op 513,33 punten.

Gerelateerde artikelen