ANP24 nov '12 21:55

VVV en Heerenveen stellen teleur

ANP
ANP

VENLO (ANP) - VVV en Heerenveen hebben zaterdagavond ieder een punt overgehouden aan een teleurstellende wedstrijd die lange tijd het aankijken nauwelijks waard was en ook geen winnaar verdiende. Het werd 1-1. Beide teams lieten er geen twijfel over bestaan waarom ze zo laag op de ranglijst staan. Bryan Linssen zette na rust de thuisclub op 1-0, Alfred Finnbogason bracht met zijn 10e seizoenstreffer Heerenveen op gelijke hoogte.

Voor de toeschouwers in de sfeerloze Koel in Venlo was de eerste helft een beproeving. VVV en Heerenveen grossierden 45 minuten lang in foute passes, knullig balverlies en onbegrijpelijke keuzes. Alleen Ricky van Haaren zorgde voor enige opwinding. In de eerste minuut zeilde zijn van richting veranderde schot net naast het Friese doel en vlak voor rust schoot de Venlose middenvelder de vrije trap boven doelman Brian Vandenbussche op de lat. Een afkeurend gefluit van de verontwaardigde toeschouwers begeleidde de twee teams naar de rust.

Dat maakte blijkbaar indruk, want na de hervatting steeg de amusementswaarde iets. De komst van Yanic Wildschut gaf het Venlose aanvalsspel enige impuls. De snelle aanvaller kreeg een aantal opgelegde kansen en stelde, na drie pogingen, Linssen in staat om de score te openen. Met zijn kopballen had Wildschut minder succes. De eerste inzet tikte doelman Vandenbussche over de lat, de tweede kopbal zagWildschutvrij voor het Friese doel over gaan.

Ook Heerenveen kwam beter in de wedstrijd. VVV-verdediger Marcel Seip behoedde VVV voor de gelijkmaker door de bal van de lijn te halen. Invaller Marco Pappa bediende Finnbogason met een fraaie pass op maat en daar wist de IJslandse goalgetter van Heerenveen wel raad mee: 1-1. Het duel golfde daarna op en neer, waarbij spits Bobby Cullen nog dicht bij de Venlose zege was. Vandenbussche redde met de vingertoppen. In de slotfase probeerde Heerenveen de winst naar zich toe te trekken. VVV moest steeds verder terug, maar verder dan een bevlieging van de matige Filip Djuricic reikte de Friese dadendrang niet.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen