ANP20 aug '12 15:14Aangepast op 20 aug '12 15:46

Curatoren bevestigen beslaglegging London

ZUTHPEN (ANP) - Op het toppaard London van Gerco Schröder is beslag gelegd. Dat hebben de curatoren maandag officieel bevestigd. Het dier, goed voor tweemaal zilver op de Olympische Spelen, mag niet zonder toestemming van de Rabobank worden verkocht. De bank is één van de schuldeisers van het vastgoedbedrijf de Eurocommerce Groep, dat failliet is.

Eerder al was duidelijk geworden dat de beslaglegging onmiddellijk na de successen in Londen aanstaande was. Het paard, dat dezelfde naam heeft als de Britse hoofdstad, ontbrak daarom het afgelopen weekeinde bij wedstrijden in Dublin. Inmiddels is London terug op de vertrouwde stal in Lochem. Schröder mag het dier voorlopig blijven berijden.

,,Voor een paard is het van levensbelang dat het in beweging blijft'', zegt curator Paul Schepel desgevraagd. Het is volgens hem aan de stal in Lochem hoe hier invulling aan te geven. De beslaglegging op zich verandert daar niets aan. Schepel wil niet zeggen of London op last van de schuldeisers na zijn olympische successen enige tijd bij een Britse ruiter gestald is.

Gerelateerde artikelen