ANP15 jun '12 00:06

Te weinig animo voor stakingen bij Akzo

In mei werden er bij AkzoNobel werkonderbrekingen gehouden. EPA
In mei werden er bij AkzoNobel werkonderbrekingen gehouden. EPA

UTRECHT (AFN) - Bij AkzoNobel is nu, na eerdere werkonderbrekingen in mei, onvoldoende animo voor 24-uurstakingen om een beter sociaal plan af te dwingen. Dat heeft vakbondsbestuurder Ron Vos van FNV Bondgenoten donderdagavond na een vergadering met de leden bij het bedrijf geconcludeerd.

De FNV-bond vindt met CNV Vakmensen, De Unie en VHP AkzoNobel dat de werkgever onvoldoende biedt aan mensen die de komende tijd ontslagen dreigen te worden. Zo zou AkzoNobel volgens de bonden meer kunnen doen om mensen aan ander werk te helpen. ,,Wij willen bijvoorbeeld dat Akzo mensen in dienst houdt en opleidt voor functies die misschien nu niet vacant zijn, maar over een jaar wel", aldus Vos.

Er komt nu geen centraal sociaal plan volgens de FNV-bestuurder, omdat de bonden niet tekenen. Het bedrijf kan wel zaken doen met verschillende ondernemingsraden. ,,Hierdoor houden wij als vakbonden onze handen vrij als straks blijkt dat werknemers per vestiging toch beter willen, maar dan moeten ze daarvoor wel de mouwen willen opstropen'', aldus Vos.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen